17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web yazılım çalışması yaptırmak isteyen kuruluş veya kişiler için dikkat etmesi gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer yazılım gerçekleşirken geleceğe dönük kodlanmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye muhtaç olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir programı farklı web programcıları geliştirmekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez veya uğraşmaz veya en kötüsü geliştirmek için fahiş ücretler ister.
  • Geliştirilemez yazılım yada geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, ekip çalışması sırasında yada başka yazılımcıların yazılımı ele aldığı zaman sorun çıkmadan çalışabileceği yazılımlardır. Siz programı yapan şirketle ilişiğinizi kesseniz bile diğer bir profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları fazladır. Çünkü belirli dönemlerde yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızı arttırma düzeltmeleri vb. yenilikler oluşmaktadır. Kısır bir web yazılım sadece üreticisinin düzenleyebildiği, diğer web yazılımcının geliştirmek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web program tipleridir.
  • Web program maliyeti yüksek bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne aşırı fiyata nede aşırı düşük ücretlere itibar etmeyin. Örneğin üç ajanstan fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl dedi, birisi 6.000 tl dedi, bir tanesi 1.500 tl teklif verdi buradan analmalıyızki bu yazılımın ücreti aşağı yukarı 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yukarı veya aşağı fiyatlar %10 farklılık gösterebilir. Daha aşağı yada uçuk fiyatlara kanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi detaylı bir şekilde açıklayın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz gerekmektedir. Arzuladıklarınızı iyi bir şekilde aktarmanızdan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken aktardığınız özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma yapılırken sizin basit gördüğünüz yada söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme bittiğinde artık o özellikleri istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye kalır yada yapılmadan proje bitirilir. Örneğin başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaştık. Proje bir veri kayıt programıydı, aktarıldığı gibi yazılmaya başlandı %80'lik bölümünü tamamladım. Test için şirkete gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğer bu içerikler devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından onaylanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi bulunmuyordu. Projeyi iptal ettim. Sizde böyle bir durumda kaporanızı kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yaptırın. İş dünyasında şahıslar veya şirketler sözleşmesiz adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi içeren bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti alacakların yapacakları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları gelir. Ajansların şikayet edilebileceği binlerce kuruluş varken, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Fiyatına kapılma. Birkaç şirket ile görüşüldükten sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir kafa yoralım ucuzmu, kalitemi. Ucuza yaptıracağınız bir web program sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder